bursagorus.com.tr

TEBRİKLER KARAHAN HOCA

BİLİM

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Öğretim Üyesi ve Bursa Görüş gazetesi yazarı Prof. Dr. Mehmet Karahan, dünya genelinde yüzde 2’lik dilime giren en iyi bilim insanları listesinde yer aldı.

ABD Stanford Üniversitesi’nden akademisyenlerin öncülük ettiği ve Hollanda’dan bilim insanlarının da yer aldığı bir ekip, dünya genelinde yüzde 2’lik dilime giren araştırmacıları ‘World Top %2 Scientists List’ adlı listede sıraladı. Başarı sıralaması; atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak yapıldı. Söz konusu listeye Türkiye’den bin 150, BUÜ’den de 14 akademisyen girmeye hak kazandı. Prof. Dr. Mehmet Karahan da tekstil teknolojileri alanındaki çalışmalarıyla listeye girme başarısı gösteren isimler arasında yer aldı.

LİSTEDEKİ İSİMLER

Karahan dışında listede şu isimler yer aldı: Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız (Makine Mühendisliği), Doç. Dr. Betül S. Yıldız (Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi), Doç. Dr. Senem Kamiloğlu (Gıda Mühendisliği), Prof. Dr. Ömer Kaynaklı (Makine Mühendisliği), Prof. Dr. Mustafa Özgür Yaylı (İnşaat Mühendisliği), Prof. Dr. Tolga Çavaş (Biyoloji Bölümü), Prof. Dr. İsmail Filya (Zootekni/Ziraat Fak.), Prof. Dr. Emrullah Yaşar (Matematik Bölümü), Prof. Dr. Adem Doğangün (İnşaat Mühendisliği), Prof. Dr. Adem Akpınar (İnşaat Mühendisliği), Prof. Dr. İlker Ercan (Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Necmettin Kaya (Makine Mühendisliği).

REKTÖRDEN TEBRİK

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bilim insanları listesinde yer alan tüm akademisyenleri tebrik etti. Listede yer alan Türk bilim adamı ve BUÜ’lü akademisyen sayısının artış göstermesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Geçen yıla göre bu sene Üniversitemiz ve Ülkemizin gösterdiği ilerlemeden son derece mutluyuz. Listeye giren tüm hocalarımızı tebrik ediyor, üstün başarılarının devamını diliyoruz. Hocalarımızın genç akademisyenlerimize de rol model olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.