bursagorus.com.tr

İnegöl'de YKS Motivasyon Semineri Düzenlendi

EĞİTİM

İnegöl Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “Motivasyon Fırtınası” semineri, YKS'ye girecek 12. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi. Yazar Dr. Faruk Öndağ'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, öğrencilere sınav motivasyonu ve kaygı yönetimi konularında bilgiler verildi.

Seminerin ilk gününde Belediye Başkanı Alper Taban ve Milli Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Zengin de öğrencilere hitap etti. Taban, öğrencilere hem sınavlarda hem yaşamlarında başarılar diledi. Zengin ise, Belediye Başkanı Alper Taban'a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Dr. Faruk Öndağ ise, seminerde öğrencilere sınav motivasyonunun önemini anlattı. Öndağ, öğrencilere sınav motivasyonunu arttırmak için öncelikle hedeflerini netleştirmeleri gerektiğini söyledi. Öndağ, hedefleri netleştiren öğrencilerin, motivasyonlarını kaybetmeden çalışmalarını sürdürebileceklerini vurguladı.

Öndağ, öğrencilere sınav kaygılarını azaltmak için de bazı önerilerde bulundu. Öndağ, öğrencilere sınav kaygısının normal bir duygu olduğunu ancak bu kaygıyı kontrol altına almak için bazı teknikler kullanabileceklerini söyledi. Öndağ, öğrencilere derin nefes alma, gevşeme teknikleri ve olumlu düşünme gibi teknikleri kullanmalarını tavsiye etti.

Seminerin sonunda öğrencilere motivasyon artırıcı kitaplar ve çeşitli hediyeler verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.