bursagorus.com.tr

Mudanya Üniversitesine yeni rektör yardımcısı

EĞİTİM

Mudanya Üniversitesi, eğitim alanındaki akademik kadrosunu Prof. Dr. Emin Karip ile güçlendirdi.

Bursa'nın tek vakıf üniversitesi Mudanya Üniversitesi, eğitim alanındaki akademik kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, eğitim alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin önde gelen isimlerinden olan Prof. Dr. Emin Karip, Rektör Yardımcılığı ve Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığına atandı.

Prof. Dr. Emin Karip Kimdir?

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması mezunu olan Prof. Dr. Emin Karip, University of Pittsburgh'da Eğitimde Yönetim ve Politika Çalışmaları alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Aynı üniversitede 1993-1995 yıllarında araştırma uzmanı olarak çalıştı. 1995 yılından 2011 yılına kadar Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Karip, 2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı, 2011-2016 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Prof. Dr. Karip'in eğitim politikaları, eğitimde fırsat eşitliği, eğitim sistemlerinin etkililiğinin geliştirilmesi alanlarında yayınları ve önemli çalışmaları bulunuyor.

Mudanya Üniversitesi'ne Katkı Sunacak

Prof. Dr. Emin Karip'in Mudanya Üniversitesi'ne rektör yardımcısı ve dekan olarak atanması, üniversitenin eğitim alanındaki gelişimi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Prof. Dr. Karip'in tecrübe ve birikimi, üniversitenin eğitim kalitesinin ve uluslararası görünürlüğünün artmasına katkı sunması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.