bursagorus.com.tr

HKMO’dan “Gayrimenkul Kimlik Belgesi” projesi

EKONOMİ

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından gayrimenkul satışlarında yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla geliştirilen “Gayrimenkul Kimlik Belgesi Projesi”nin tanıtımı yapıldı.

Bursa Akademik Odalar Birliği’nde gerçekleştirilen Gayrimenkul Kimlik Belgesi Projesi tanıtım toplantısında konuşan TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Başkanı Başar Bulut, yatırım sektöründe gayrimenkulün önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek, “Bu yatırımı yaparken alıcı ve satıcı arasında birçok sorun yaşanabiliyor. Üzülerek söylüyorum dolandırılma vakaları bu konuda çok arttı. Ayrıca kadastral hatalardan kaynaklanan problemler de yaşanıyor. Bu projemizle bunların önüne geçmek istiyoruz” dedi.

Gayrimenkul Kimlik Belgesi’nin amacının gayrimenkul satışı öncesi bir uzman desteği almak olduğunu ifade eden Başar Bulut, “Alım satım işlerinde yaşanabilecek mağduriyetlerin giderilmesini ortadan kaldırmak amacıyla öncesinde bir harita mühendisinden yardım almak bu sorunları kökünden çözer. Uzman görüşüne dayalı bu proje için arkadaşlarımız aylarca çalıştı ve bir noktaya getirdi. Bu konunun mevzuata girmesi için tüm paydaşlarımızdan desteklerini istiyoruz. Gençlerimizin enerjisiyle Bursa’dan çıktığımız bu yolu tüm ülkede geçerli hale gelmesini sağlayacağımıza inanıyorum” şeklinde görüşlerini belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.