bursagorus.com.tr

Israr etmenin anlamı yok

EKONOMİ

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, kentte yeni sanayi bölgeleri oluşturulmasına yönelik ısrarın anlamı olmadığını vurgularken ‘Bursa yönetilemez’ uyarısında bulundu.

Haber: Bursa Görüş

BUSİAD olarak öncülük ettikleri ‘Yeşil Bursa Çalışma Grubu’ hakkında bilgi veren Başkan Ergun Hadi Türkay, “Bursalı sanayiciler olarak bu ülkeye ve kente borcumuz var. Bu bilinçle çalışma grubunu oluşturduk. Bu grup şehre karşı sorumluluk duygusuyla tamamen gönüllü olarak çalışan ve hiçbir ticari menfaati olmayan insanlardan oluşuyor. BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Veda Girgin Eroğlu, geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden (BUÜ) öğretim üyeleri Prof. Dr. Feza Karaer ve Doç. Dr. Efsun Dindar, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, Şehir Plancıları Odası Eski Başkanı Füsun Uyanık, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nden Nagehan Çevik, TOFAŞ Tesisler ve Teknik Hizmetler Müdürü İsmail Önol ve ÇEDFEM Genel Müdürü Hüsamettin Çoban grupta yer alıyor. Amaç kentin geleceğine yön veren kararlara imza atan yetkililere destek olabilmek” dedi.

ALLAH BAŞKANA GÜÇ VERSİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a gerçekleştirdikleri ziyaretine ilişkin açıklama yapan Başkan Türkay, “Allah Alinur Başkan ve ekibine güç kuvvet versin. Biz, ziyaretimizde destek ister misiniz diye sorduk. Bizi gerçekten canla başla dinledi. Ben samimiyetine inanıyorum. Kentin geleceğini planlama adına çalışıyor ve bu çok önemli. Eğer bunu başaramazsak vay Bursa’nın haline” ifadelerini kullandı.

RAYDAN ÇIKTI

Kentte sanayi artışının raydan çıktığını vurgulayan Başkan Türkay, “Hâlâ yeni sanayi alanlarında ısrar etmenin anlamı var mı? Bu konulara ilmi yaklaşmak zorundayız. Bursa artık sanayiye doydu. Bursa bu kadar tahrip edilmişken yeni sanayiler kurmak şehri yönetilemez kılar. Böyle bir şey olabilir mi? Şehir dışından gelecek sanayi tesisleri, mevcut plan dâhilinde yer varsa gelsin. Yoksa gelmesin. Ki artık Bursa’da öyle bir yer de yok. Mesela ben Volkswagen’in Bursa’ya gelmesini istemedim. Bursalı sanayici bugünkü şartlarda kalifiye personel bulamıyor. O zaman ne yapacaktı?” şeklinde konuştu.

YUNUSELİ UYARISI

Türkay, Bursa’nın yeşil kimliğinin zarar gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Yunuseli konusu çok önemli. Biz, kesinlikle oraya bir çivi dahi çakılmasını istemiyoruz. Bir kafe bile kurulmamalı. Çünkü sonra önü alınamıyor. Önümüzde yaşanmış bir Kültürpark tecrübesi var. Her yeri işletmelerle doldu. Bursa’nın daha fazla yeşil alana ihtiyacı var.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.