bursagorus.com.tr

Enflasyon canımıza yetti!

GÜNDEM

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verisine tepki gösterdi: Yalanlar yüzde 7, gerçekler cana yetti!..

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisanda aylık enflasyonu yüzde 7,25 olarak yıllık enflasyonu ise yüzde 69,97 oranında açıkladı. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisinin gerçeği yansıtmadığını belirterek ‘Yalanlar yüzde 7, gerçekler cana yetti’ başlıklı bir açıklama yayınladı.

“Ülkemizde zengini daha zengin, orta sınıfı yoksul, yoksulu ise sefil hale getiren bu kaotik ekonomik tablo, emek cephesinin üzerine kara bir bulut gibi çökmüştür” diyen Başkan Toy, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ekonomiye yaklaşımını ‘absürt bir komedi’ şeklinde yorumladı ve “Türk Lirası’ndan daha hızlı değer kaybeden tek şey TÜİK’in sözü olmuştur” dedi.

“İyi bir yalanın bile bir miktar gerçeğe dayanmak zorunda olduğundan habersiz olarak rakam açıklayan TÜİK’i, konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in araştırmaları da çürütmektedir” diyen Toy, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: 

“TÜİK aylık gıda enflasyonunu yüzde 13,38 olarak açıklarken, konfederasyonumuz sebzelerin bir önceki aya göre yüzde 28,7, meyvenin ise 47,4 artış gösterdiğini ortaya koymuştur. Konfederasyonumuza göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gereken aylık harcama tutarı Nisan ayında 6 bin 170 liraya çıkmıştır. Aynı aile, insan onuruna yaraşır ve yoksulluk hissi çekmeden yaşayabilmek için gıda dışındaki ihtiyaçlara 12 bin 500 lira harcamak zorundadır. Tüm işçi sınıfı gibi eğitim emekçileri için de bıçak kemikte, ekmek aslanın midesindedir.” (Kaynak: Eğitim-İş Bursa Şubesi)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.