bursagorus.com.tr

il göç idaresi muhtarlarla iletişim halinde

GÜNDEM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta ülkenin farklı bölgelerinden Bursa’ya gelen muhtarlara buluştuğu programda “AFAD ve Göç İdaresi müdürlerimizin sizinle telefon hattı olmasını birçok vilayette sağladık eğer Bursa’da sağlamadıysak burada bunu temin edelim ve bu adımı atmış olalım” dedi. İl Göç İdaresi yetkililerinden Bursa’da muhtarlarla iletişim hattının ekimde kurulduğu öğrenildi.

Haber: N. Nuri Yavuz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta Bursa’daydı. Bakanlık ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından ‘Hepimiz Birlikteyiz, Türkiye İçin Görevdeyiz’ sloganıyla düzenlenen ‘Türkiye Muhtarları El Ele Projesi’ kapsamında Bakan Soylu, farklı illerden gelen 120 muhtar ile Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Kent protokolünün hazır bulunduğu programda Bakan Soylu, dünyanın 4 temel sorunu olarak salgın, göç, enerji ve ekonomiyi gösterdi. Soylu, göç sorunu hakkında şunları söyledi: “Temel sorunlardan biri de mahallelerimizde hissettiğimiz göç sorunudur... Göç meselesinde de muhtarlarımızla birlikteyiz… Mekânsal Adrese Dayalı Kayıt Sistemi projesini bitirdik. Bu sistemi belediyelerimiz de dâhil olmak üzere bütün kamu kuruluşlarımıza açıyoruz. Kişisel Verileri Koruma Kanunu bize el verdiği kadarıyla muhtarlarımıza açabildiğimiz kadarını açıyoruz. Muhtarlarımız mahallesinde bulunan göçmenin tamamını görebilecek. Elbette sorumlulukları olacak. O bilgiler sorumlu bilgilerdir. Orada yaşayan ve taşınanları rahat bir şekilde görebilme kabiliyetine sahip olacaklar… Birçok vilayette göç müdürlerinin muhtarlarla bir telefon hattı olmasını sağladık. Eğer Bursa’da sağlamamışsak bunu da burada temin edelim. Bu adımı atmış olalım…”

Soylu’nun açıklamaları sonrası İl Göç İdaresi yetkililerine ‘Bursa’da muhtarlarla bir iletişim hattı kurulup kurulmadığını’ sorduk. Yetkililerden alınan bilgiye göre Ekim 2021’den itibaren Bursa genelinde 17 ilçede muhtarlarla iletişim için hat kuruldu. İlçe ilçe oluşturulan gruplandırma Aralık itibarıyla tamamlandı. Söz konusu iletişim gruplarında muhtarlara göç ve göçmenlere yönelik bilgilendirme yapılıyor. Muhtarlardan gelen sorular cevaplanıyor, sorunlara çözüm bulunuyor. Öte yandan İl Göç İdaresi’nin ilçelerde de çalıştaylar düzenleyerek bilgilendirme yaptığı öğrenildi.

Bakan Soylu’nun tartışmalı sözleri

Bakan Soylu, muhtarlar programı sonrası ‘Bursa Güvenlik Toplantısı’ düzenledi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya jandarma ve emniyetin yanı sıra ilçe kaymakamları, AFAD, İl Göç İdaresi, Nüfus Müdürlüğü, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri katıldı. 12.00’de başlayan 14.00’te bitmesi planlanan toplandı. Beklenenden uzun sürdü. Sonrasında Merinos Atatürk KKM’de İl Emniyet Müdürlüğü hizmetine alınan araçların teslim göreni gerçekleştirildi. Soylu, daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Soylu’nun partisinin il başkanlığında kullandığı şu ifadeler tartışmalara konu oldu: “Cenab-ı Allah biliyor. Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler hiç ihanet etmedik. Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.