bursagorus.com.tr

Vekil Kılıç Eyrice Dental'i ziyaret etti

GÜNDEM

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ahmet Kılıç, Eyrice Dental Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Eyrice Diş Protez tesislerinde incelemelerde bulundu.

Ziyarette, Vekil Kılıç’a faaliyetleri hakkında bilgi veren Eyrice Dental Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Eyrice, Çin’in yılda 6 milyar dolarlık ihracatla başı çektiği dünya diş protezi üretiminde Türkiye’yi lider ülkeler arasına sokacak bir yatırıma hazırlandıklarını söyledi.

TEKNOSAB’da 15 milyon dolarlık yatırımla kurulacak fabrikayla Türkiye’nin yıllık 100 milyon dolar olan diş protez ihracatını ikiye katlamayı hedeflediklerini ifade eden Eyrice, 1000 kişinin istihdam edileceği fabrikanın 2025 yılında üretime başlamasının hedeflendiğini dile getirirken, “TEKNOSAB’da yapacağımız yatırım ile ülkemiz, ABD, Hindistan ve Çin’in ardından son teknoloji ile diş protezi üretimi yapacak dünyadaki dördüncü ülke olacak” dedi.

Diş protez üretim tesisinin yanı sıra Bursa’nın ilk ve tek A grubu ağız ve diş sağlığı merkezi olan Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yer aldığı Eyrice Dental Grubu bünyesinde toplam 4 şirketin bulunduğunu ifade eden Türkay Eyrice, şöyle konuştu :

“25 yıl önce diş protez üretimi ile faaliyete başladık. Türkiye’deki yaklaşık 100 ağız ve diş sağlığı hastanesine diş protezi üretiyoruz. Halen Türkiye ve Avrupa’nın diş protezi üreten en büyük tesisi durumundayız. Üretim birimimizde 250, hizmet verdiğimiz hastanelerde de 200 olmak üzere protez bölümümüzde toplam 450 çalışanımız bulunuyor. Dental endüstrisi, teknolojik gelişmelerle birlikte hızla ilerleyen bir üretim alanı durumunda. Türkiye yılda 100 milyon dolarlık protez ihraç ederken sadece Çin tek başına 6 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye’nin diş protez pazarından hak ettiği payı alabilmesi için TEKNOSAB’a bir fabrika yatırımı yapacağız. 15 milyon dolarlık yatırımla kurulacak fabrika tamamlandığında 1000 kişiye istihdam sağlayacak. Biz tesisimizi tamamladığımızda ülkemizin diş protezi ihracatı 200 milyon dolara çıkacak ve dünyanın dört bir tarafına diş protezi ihraç edebileceğiz. Dentalde tek seferde yapılan en büyük yatırım olacak tesisimiz, aynı zamanda eğitim merkezi görevi de yapacak.”

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay’ın da katıldığı ziyarette çalışmalarından dolayı Eyrice Dental Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Eyrice’yi kutlayan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ahmet Kılıç da, “Katma değerli üretim yapan, istihdam sağlayan ve ihracat gerçekleştiren her kurum bizim için çok önemlidir. Eyrice Dental Grubu da bunlardan birisi. Eyrice Dental Grubu’nun TEKNOSAB’da yapacağı yatırım ekonomimiz açısından büyük önem taşıyor. Türkay Eyrice’yi ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.