bursagorus.com.tr

Bebe Konfeksiyonunda Fuar Hasreti Bitiyor

ÖZEL HABER

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 Ocak ayından bu yana düzenlenemeyen JunioShow, 2 yıllık bir aranın ardından Ocak 2022’de yeniden kapılarını açacak. Fuar hazırlıklarına şimdiden başlayan sektör temsilcileri, ilkbahar-yaz ürünlerinin tasarımlarını hız kesmeden yapmaya devam ediyor.

Salgın nedeniyle sektör olarak son fuarlarını Türkiye’deki ilk vakanın görüldüğü 2020 Mart ayından önce gerçekleştirdiklerini belirten Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Ömer Yıldız, “Biz son fuarımızı 2020’nin Ocak ayında, salgından 3 ay kadar önce, Başarılı ve güzel bir fuar yapmıştık. O sezona güzel bir giriş olmuştu. Mart ayında ülkemizde ilk vakanın görülmesiyle birlikte sektörde bir yavaşlama yaşandı. Böyle olunca 2020’nin Temmuz ayındaki fuarı iptal etmek durumunda kaldık” dedi.

SAĞLIK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Salgının seyrinde yaşanan artış, uluslararası uçuşlardaki kısıtlama ile karantina zorunluluğu gibi nedenler dolayısıyla 2021’deki Ocak ve Temmuz fuarlarının da iptal edildiğini hatırlatan Ömer Yıldız, “Niçin iptal ettik? Çünkü iş potansiyelimiz olan ülkelerle Türkiye’nin uçuşları düzenli değildi. Bununla birlikte karantina süreçleri vardı. Ülkemize gelen müşterilerimizin ülkemizde karantinaya girmeleri gerekiyordu ve ülkelerine geri döndüklerinde ülkelerinde karantinaya girmeleri gerekiyordu. Bu da seyahati engelleyen bir durumdu. İnsan sağlığı her şeyden önemli ve biz de bu doğrultuda kimseyi riske atmamak için sektördeki firmalarımızla birlikte bu kararları aldık” diye konuştu.

FUAR 12 OCAK’TA

“12-15 Ocak 2022 tarihleri arasında İlkbahar-Yaz fuarımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diyen BEKSİAD Başkanı Yıldız, “Bu doğrultuda çalışmalara başladık. BEKSİAD tarafında Fuar Komisyonu çalışmaları yürütürken diğer taraftan alım heyetleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor, TÜYAP da bir taraftan yurtdışında tanıtım çalışmalarına başladı. 2022 Ocak fuarının başarılı bir fuar olacağını ümit ediyoruz. Hem katılımcılar olarak firmalar hem de asıl bu fuarlardaki beklentimiz olan yabancı müşterilerimiz, bu fuarı heyecan ve merakla bekliyorlar ve bize de bu manada sık sık sorular gelmekte. Ocak 2022 fuarının başarılı olacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YAKIN TAKİP

Son 10 yıllık süre zarfında bebe ve çocuk konfeksiyonunda faaliyette bulunan Türk üreticilerinin, dünyada genelindeki üreticiler ve karar vericiler tarafından yakından takip edildiğinin altını çizen Ömer Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Bebe sektöründe takip edilen bir ülke konumuna geldik. Artık Türkiye’de de ne var, Türkiye’deki üreticiler neler üretmiş diye bu sektördeki dünyadaki iş insanlarının takip ettiği bir konuma geldik. Meslek liseleri ve üniversitelerle olan ve giderek artan irtibatımız sayesinde inşallah önümüzdeki birkaç sene içerisinde tasarımda daha da öne çıkacağımızı ümit ediyorum.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.