bursagorus.com.tr

Kanserle Savaş Moral Evi

SAĞLIK

2440. Bölge Rotary Kulüplerinden Bademli Rotary Kulübü, Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda Kanserle Savaş Derneği için yaptırdığı “Moral Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

1973 yılında kurulan Bursa Kanserle Savaş Derneği̇, kanser hastalığı hakkında farkındalık yaratmak, hastaların ve hasta yakınların maddi manevi destekçisi olmak ve bu mücadeleyi atlatan kişilerin deneyimlerini diğer hastalarla paylaşmasını sağlamak için çalışıyor. 1985 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi̇ Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu Yararına Çalışma Hakkına sahip sivil toplum kuruluşu olan Dernek, Nilüfer Belediyesi katkıları ve Bademli Rotary Kulübü sponsorluğunda açılan Moral Evi ile öncelikle çocuk hastalara ulaşmayı hedefliyor. Kanserle Savaş Derneği Moral Evi kanser tedavisi görmüş, görmekte olan çocukların ve yetişkin hastaların sosyal etkinlik, rehabilitasyon faaliyetleri, el becerisi atölyelerine ev sahipliği yapacak. 

Açılışta konuşan Bademli Rotary Kulübü Bakanı Gülşah Büyükarda, böylesi bir merkezi topluma kazandırmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, Bademli Rotary ailesi olarak böylesi hizmetlere devam etme kararlılıklarında olduklarını ve her daim Moral Evi için çalışmalar yürütmeye hazır olduklarını vurguladı.

2440. Bölge İletişim Komitesi Başkanı Adnan Sözeri ise yaklaşık 4 yıldır üzerinde çalıştıkları bu projeyi Bademli Rotary Kulübü olarak Nilüfer Belediyesi’nin alan tahsisini yapmasıyla iş dünyasından yardımseverlerin de katkılarını alarak hayata geçirmenin kıvancını yaşıyoruz dedi.

Kanserle Savaş Derneği Başkanı Ümit Ecemiş, Bademli Rotary Kulübü’ne ve Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederek. İnşaatı 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan 80 metrekaresi kapalı 1280 metre kare alan üzerine kurulan Moral Evi’nin kucaklayıcı bir mekân olacağını vurguladı. Hastalarımız sosyalleşebilecekleri ve dinlenebilecekleri bir mekân kazandı diyen Ecemiş, derneğin çalışmalarının da hız kazanacağını dile getirdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise sivil toplum kuruluşları ile dayanışma içinde önemli çalışmalara imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erdem, Moral Evi’nin Bursa’ya hayırlı olmasını dileyerek açılış kurdelesini kesti.

Bursa iş dünyasının da ilgi gösterdiği açılış sonrası çocuklar gökyüzüne balonlarını bıraktı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.