bursagorus.com.tr

Akademi, Kültür ve Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu’nun (TÜMBİFED) düzenlediği, akademik bir komisyon tarafından belirlenen ödüller, 14 Haziran akşamı Dedeman İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede Orhan Gencebay’a Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi.

Bünyesinde birçok derneği barındıran ve son dönemlerde hem sosyal kampanyaları hem de çalışmalarıyla adını duyuran TÜMBİFED yeniden önemli bir amaç için bir araya geldi. Kendi alanlarında uzman 23 profesörden oluşan TÜMBİFED Akademi Kültür ve Bilim Komisyonu aylarca süren çalışmaları sonucunda insanlık adına katkı sağlayan projeleri ödüllendirdi. Ödül töreni öncesinde Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun hazırlamış olduğu Anadolu’dan esintiler Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından verilen konserde davetliler eşsiz bir gece yaşadı. Farklı kategorilerde birçok ödülün dağıtıldığı gecede Hamza Cebeci’ye Yılın STK Ödülü, Can Çobanoğlu’na Yılın STK Ödülü, İ. Hayri Ülgen’e Yılın Futbol Yorumcusu Ödülü, Kerem Kemal’e Yılın Güreşçilik Ödülü, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı’ya Yılın Vefa Ödülü, Orhan Gencebay’a Yaşam Boyu Onur Ödülü, Doç. Dr. Halim Gençoğlu’na Yılın Uluslararası Başarı Ödülü, Yüksel Aytuğ’a Yılın TV Eleştirmeni Ödülü, Hakan Gültekin’e Yılın En Kapsamlı Proje Üreticisi Ödülü verilirken daha birçok kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Törende açıklama yapan TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu’nun en önemli amacı; değerli üyelerinin de katkılarıyla, devletimize yardım etmek, toplumsal anlamda bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yapmak, toplumun zararına olan etkenlerin ortadan kaldırılması için mücadele etmektir. Bugün TÜMBİFED Akademi Kültür ve Bilim Ödülleri gecesinde sadece proje yapmak için değil bizimle aynı amaç adına önemli çalışmalar yapan kişileri bir kez daha hatırlamak ve ödüllendirmek için buradayız. Aylar süren çalışmalar sonucunda, birçok başarılı proje ve proje sahibini tekrar kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediğimiz etkinliğimizin en heyecanlı kısmı, şüphesiz ödüllerin açıklandığı andır. Bu anın heyecanını da sizlerle birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Konuşmasında TÜMBİFED’in gelecek projelerinden de bahseden Hüsrev, “Amaçlarımızı ve çalışmalarımızı anlatırken, özellikle üzerinde durmak istediğim nokta, TÜMBİFED olarak bir başka amacımız; ülkemizin kronikleşmiş sorunlarının ortadan kaldırılmasına yönelik akademisyenlerimizle çalıştaylar ve zirveler yapmaktır. Çevre, iklim, enerji, su ve turizm alanlarında sivil toplum kuruluşlarının birinci vazifesi olan halkla devlet arasında köprü kurma vazifesini ciddi manada tesis edebildiğimizi düşünüyorum. Bunun yanı sıra sağlık, kültür sanat, spor, sosyal sorumluluk kampanyaları dâhil olmak üzere birçok konunun yakından takipçisi olduk ve halkımıza rahat bir nefes aldırdık” dedi.

Birçok önemli ismin ödül aldığı gecede memnuniyetlerini dile getiren Akademi Kültür ve Bilim Komisyonu üyeleri, ödül alanları bir kez daha tebrik etti. Ülkemize katma değer katan böylesi etkinlikleri desteklediklerini, ülkemizin değer üreten bireylerinin muhakkak ödüllendirilmesi gerektiğini ve bu tarihi ödül programı dolayısıyla memnuniyet duyduklarını ifade etti.

GECEDE ÖDÜL ALAN İSİMLER:

Gülru NECİPOĞLU KAFADAR - Yılın Sanat Tarihçisi Ödülü Prof. Dr. Mehmet Salih ÇELİKKALE - Yılın Deniz Bilimleri Ödülü Dr. Öğr. Üyesi: Berat Z. Haznedaroğlu - Yılın İklim Bilimleri Ödülü Doç. Dr. Barış Yılmaz - Yılın Proje Ödülü Prof. Dr. Ethem Ruhi FIĞLALI - Yılın Vefa Ödülü Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz - Yılın Başarı Ödülü Prof. Dr. Nuray EKŞİ - Yılın Başarı Ödülü Doç. Dr. Halim GENÇOĞLU - Yılın Uluslararası Başarı Ödülü İ. Hayri ÜLGEN - Yılın Futbol Yorumcusu Ödülü Hakan GÜLTEKİN - Yılın En Kapsamlı Proje Üreticisi Ödülü Prof. Dr. Cevdet ERDÖL - Yılın Vizyoner Ödülü Can ÇOBANOĞLU - Yılın STK Ödülü Hamza CEBECİ - Yılın STK Ödülü Prof. Dr. Deniz Süha KÜÇÜKAKSU - Yılın Sağlık Bilimleri Ödülü Prof. Dr. İsmail LAZOĞLU - Yılın Sağlık Bilimleri Ödülü Kerem KEMAL - Yılın Güreşçilik Ödülü Elis ÖZBAY - Yılın Kürek Sporu Ödülü Mervenur USLU - Yılın Kürek Sporu Ödülü Azra AKINCI - Yılın Jimnastik Ödülü Zeliha AĞRIS - Yılın Tekvando Ödülü Ekrem YÜCE - Yılın Tarım Bilimleri Ödülü Prof. Dr. M. Ertaç ERGÜVEN - Yılın Deprem Bilimleri ve Kentsel Dönüşüm Bilim Ödülü Yüksel AYTUĞ - Yılın TV Eleştirmeni Ödülü A SPOR - Yılın Spor Kanalı Ödülü Hakan GÜLDAĞ - Yılın TV Ekonomi Yorumcusu Ödülü Atilay KANDEMİR - Yılın Magazin Haber Ödülü Mustafa KARTOĞLU - Yılın Objektif TV Program Yorumcusu Ödülü Muammer KAPUCUOĞLU – Yılın Cemiyet Dergisi Ödülü Orhan GENCEBAY – Yılın Yaşam Boyu Onur Ödülü Münir KARALOĞLU - Yılın İnovasyon Ödülü Şanlıurfa İlgi Okulları - Yılın Eğitim Kurumu Ödülü Aynur ACAR - Yılın Çevre Bilimleri Ödülü Ege CANSEN - Yılın Ekonomi Ödülü BAY-DER Regaip BOSTAN – Yılın STK Ödülü Derya ULUĞ - Yılın Müzik Ödülü Reşat BALCIOĞLU - Yılın Magazin Programı Ödülü Mehmet ÖĞÜTÇÜ – Yılın Meslek Onur Ödülü

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.