bursagorus.com.tr

Sosyal Medya Kullanımı Zihin Sağlığını Bozuyor

TEKNOLOJİ

Sosyal medya kullanımı zihin sağlığınızı ve iş performansınızı olumsuz etkiliyor olabilir.

Ruhr Üniversitesi ve Almanya Zihin Sağlığı Merkezi tarafından yapılan araştırma, sosyal medya kullanımının zihin sağlığı ve iş performansı üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koydu.

Araştırma kapsamında, hepsi çalışan 166 katılımcı 2 gruba ayrıldı. İlk grup günlük sosyal medya alışkanlıklarına devam ederken, ikinci grup 1 hafta boyunca günlük sosyal medya kullanımını 30'ar dakika azalttı.

Araştırma sonucunda, sosyal medya kullanımını azaltan ikinci gruptaki kişilerin zihinsel olarak kendilerini daha iyi hissettikleri ve işe daha çok odaklanarak işlerinden daha çok tatmin olduğu tespit edildi. Ayrıca, bu gruptaki kişilerin çok çalışma duygusunda ve işten kovulma korkusunda azalma olduğu görüldü.

Araştırmanın yazarlarından Ruhr Üniversitesinden Doçent Dr. Julia Brailovskaia, araştırmanın sonucunu "Beynimiz, özellikle elimizdeki işten başka bir yere dikkatimizi çeken sürekli dikkat dağılmalarıyla başa çıkmak için mücadele veriyor. Sosyal medyalarını kontrol etmek için işlerini sürekli yarıda bırakan kişiler daha çok zorlanıyor." şeklinde yorumladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.