bursagorus.com.tr

Bursa Büyükşehir Belediyesi istihdamı artırmak için çalışıyor

YEREL YÖNETİMLER

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İstihdam Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, istihdamın önemine vurgu yaparak, gençlerin kariyer planlarını çağın gereklerine göre yapmaları gerektiğini söyledi.

Aktaş, teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde, gençlerin meslek seçimi yaparken geleceğin trendlerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirterek, "Uzay ve havacılık, yüksek teknoloji gibi alanlara yönelmek, gençlerin iş bulma şansını artıracaktır. Eskiden bankalarda çok sayıda memur vardı. Artık bankacılık işlemleri akıllı telefonlarla yapılabiliyor. Bu nedenle bankalar sürekli personel azaltıyor. Değişim kaçınılmaz ve bizim bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor" dedi.

Kadın istihdamının da önemli bir konu olduğunu vurgulayan Aktaş, Bursa'da kadın istihdamını artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu kapsamda, kadın kooperatiflerine destek verdiklerini, mesleki eğitim kursları düzenlediklerini ve kadınlara girişimcilik eğitimleri verdiklerini söyledi.

Kırsal kalkınmada da istihdam olanaklarını artırmaya çalıştıklarını ifade eden Aktaş, tarımsal üretimi desteklemek için çiftçilere makine, ekipman ve tohum desteği verdiklerini, ayrıca kırsalda istihdam sağlayacak projeler geliştirdiklerini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.