bursagorus.com.tr

Bursa, UNESCO'da zanaat ve halk sanatlarıyla öne çıkıyor

YEREL YÖNETİMLER

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kütahya'da düzenlenen "Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, Bursa'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nda zanaat ve halk sanatları alanında yer aldığını söyledi.

Aktaş, Bursa'nın zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu belirterek, "Bursa, 5 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, özellikle erken dönem Osmanlı'nın izlerini bünyesinde taşıyan, kurucu başkent bir şehirdir. Her sokağında, caddesinde bu özelliği görmek mümkün" dedi.

Bursa'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na 2021 yılında dahil olduğunu hatırlatan Aktaş, "Bu kapsamda çini, ipek ve bıçakçılık gibi geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve geliştirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu.

Aktaş, Bursa'nın zanaat ve halk sanatları alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak için BUSMEK gibi kurumlar aracılığıyla eğitim programları düzenlediklerini belirterek, "Ayrıca, çini, ipek ve bıçak festivalleri gibi etkinliklerle bu değerlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Aktaş, gençlerin el zanaatlarına yönelmesi için ailelerin de rol oynaması gerektiğini belirterek, "Yapılan çalışmaları tasarım ve markalaşmayla desteklemeliyiz. Böylece, bu geleneği güncelleyerek geleceğe taşıyabiliriz" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.