bursagorus.com.tr

Vatan için savaşan kahraman Türk kadınları Bursa'da anıldı

YEREL YÖNETİMLER

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Vatan 'Ana'dolu Olunca" adlı etkinlikte, milli mücadelede cephede ve cephe gerisinde önemli görevler üstlenen Türk kadınları anıldı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tiyatral gösteride, Nene Hatun, ilk kadın meclis üyesi Hafız Selban İzmeli, Gazi Halime Çavuş, Halide Edip Adıvar, Tayyar Rahmiye, Gördesli Makbule, Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Çete Emirayşe ve Şerife Bacı gibi kahraman Türk kadınlarının hayatları canlandırıldı.

Etkinlikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, "Bu zulmü, bu vahşeti bir kez daha lanetliyor ve Müslüman kardeşlerimiz üzerindeki kara bulutların bir an önce dağılmasını diliyorum" dedi.

Aktaş, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü kutlayarak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Türk milleti, kadınıyla erkeğiyle milli mücadeleyi kendisine ülkü edindi. Bu yeniden varoluş mücadelesinde özellikle kadınların rolü bir hayli fazlaydı. Onların gerek cephede gerekse cephe gerisinde verdiği destek hepimiz için örnek olmalı" diye konuştu.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da konuşmasında Filistin'de yaşanan soykırımı kınayarak, "Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. Soykırımdan dolayı İsrail'i nefretle kınıyorum" dedi.

Demirtaş, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde Anadolu kadınlarının kahramanlıklarını hatırlatarak, "Bu destanın başrolü, kadını-erkeği, yaşlısı-genci, askeri-sivili ile tek vücut olan büyük Türk milletidir. Anadolu kadını sadece cephe gerisinde çiftle çubukla uğraşmamışlar, bizzat yurt savunmasında görev alıp, çatışmalara katılmıştır. Dün olduğu gibi bugün de söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır diyen bir millet olduğumuzu göstermeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda salonda Türk Bayrakları dalgalanırken, yüzüncü yıl marşı hep bir ağızdan söylendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.