bursagorus.com.tr

Osmangazi Belediyesi, geri dönüşümün önemini üniversitelilerle paylaştı

Yerel

Osmangazi Belediyesi, geri dönüşümün önemini anlatmak için üniversiteye yeni başlayan öğrencilere geri dönüşüm çantası ve kutuları dağıttı.

Osmangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi’nde bir stant açarak üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere geri dönüşümün önemini anlattı. Öğrencilere geri dönüşüm çantası ve kutuları dağıtan belediye, ayrıca üniversite hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları alanlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Osmangazi Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında da önemli çalışmalar yürütüyor. Belediye, hem belediye birimlerine hem de ilçe geneline Sıfır Atık Belgesi aldı.

Osmangazi Belediyesi, atık getirme merkezine vatandaşların hassasiyetlerini artırmak amacıyla çalışmalara yıllar önce başladı. 2013 yılında Türkiye’de bir ilk olarak uygulamaya konulan “Gezici Mobil Atık Getirme Aracı Projesi” ile mahallesine gelen seyyar atık getirme aracına ulaşarak vatandaşlar, belirlenen atıkları yetkililere teslim ediyor.

Osmangazi Belediyesi, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında 110.446 ton ambalaj atığı toplayarak 1 milyon 72 bin adet ağacın kesilmesini önledi. 884 bin litre bitkisel atık yağ toplayarak 884 milyon metreküp suyun kirlenmesini önledi. 90 ton atık pil toplayarak 6.480 dönüm tarım arazisinin kirlenmesini önledi. 157 ton elektronik atık toplayarak tehlikeli atıkların doğaya karışmasını önledi. 2.416 ton atık giysi atığı toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 13,5 ton ömrünü tamamlamış lastik toplandı.

Osmangazi Belediyesi, yaptığı çalışmalarla hem doğanın korunmasına hem de ekonomiye katkı sağladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.