banner52

MHP Hep Sahada!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Cihangir Kalkancı, sahada yaşanan siyasi hareketliliğin kamuoyunda erken seçime hazırlık şeklinde yorumlanmasını değerlendirirken MHP Bursa teşkilatının 2 yıldan uzun süredir sahada olduğunu ve ilçe ziyaretlerinde üçüncü tura çıktıklarını ifade etti.

ÖZEL HABER 18.01.2022, 09:01
MHP Hep Sahada!

Haber: N. Nuri Yavuz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı M. Cihangir Kalkancı, MHP Bursa Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cemal Ersoy ve MHP Bursa Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sertaç Yurdacan ile birlikte Bursa Görüş gazetesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bursa Görüş gazetesi İmtiyaz Sahibi Ferruh Varanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Başkan M. Cihangir Kalkancı, gündeme ilişkin bazı soruları yanıtladı.

BURSA İÇİN BİR FIRSAT

  • Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi, kent adına turizm, tanıtım ve kültür hayatı açısından bir kazanım olduğu kadar MHP’lier ve Ülkücüler içinde ideolojik bağlamda bir öneme sahip. Siz, Bursa’ya yüklenen bu misyon hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu, her dönem çeşitli illere veriliyor. Türkiye’de daha önce verilen illerden ziyade Bursa’nın bu işi daha iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bir ülkücü ve milliyetçi olarak baktığımda diğer illerde bu, yeterince değerlendirilememişti. Bunu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ile de paylaştım. Bursa, özellikle Osmanlı dönemini göz önünde bulundurduğumuzda medeniyetin beşiği olan bir şehirdir. Bu, hem Bursa’mızın tüm dünyaya tanıtımının önünü açacak çok önemli bir fırsat hem de dünya Türklüğünün Türkiye Türklüğünü doğru tanıyabilmesini sağlayacak bir fırsat olacak. Bundan dolayı inşallah çok güzel çalışmalara imza atılacağını düşünüyorum. Hep birlikte paylaşıyoruz.

BİRÇOK FAALİYET YAPACAĞIZ

  • Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, söz konusu misyonun tanıtım toplantısında ‘Kültür Başkenti’ payesinin büyükşehir belediyesine değil Bursa’ya verildiğini ve bu sorumluluğa şehrin tüm sivil ve siyasi paydaşlarının ortak olması gerektiğini ifade etti. Sizin yaklaşımınız nedir?

Kesinlikle öyle. Biz, bir tarafta Türklük varsa o işin doğal ortağı ve tarafıyız zaten. Dolayısıyla hem fikren hem de hareket açısından elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz. 2022 yılı, bu manada hareketli geçecek. Birçok faaliyet yapacağız.

HANLAR BÖLGESİ KENTİN VİTRİNİ

  • Geçmişe baktığımızda bugün tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde yürütülen çalışmanın bir dönem MHP Bursa teşkilatları tarafından gündeme getirildiği görülüyor. Söz konusu projeye yönelik kanaatinizi paylaşır mısınız?  

Bursa’nın güzel yüzünü ve vitrinini ortaya çıkaracak bir proje olacak. Oradan geçerken çocukluğum aklıma geliyor. Projeyi bildiğim için de hakikaten bırakın Bursa dışından gelenleri Bursalıların da içini ferahlatacak; nasıl bir tarihte ve şehirde yaşadığını yeniden hatırlatıp hissettirecek bir proje olacak.

ŞANSLI BİR DÖNEMDEYİZ

  • Kamuoyuna yansıyan daha önce bizim de yayınımızda yer verdiğimiz bir ifadeniz var: ‘MHP olarak ilk defa ne olmadığımızı değil, ne olduğumuzu anlatıyoruz.’ Bu sözü ve bu söze dayanak niteliğinde sahadan aldığınız bir mesajı açıklar mısınız?

Ülkü Ocakları’ndan başlamış ve 30 yıla yakındır bilfiil bu teşkilatın içerisindeyim. Kendimi bildim bileli her seçimde bayrak asmak da dâhil mutlaka bir görevimiz vardı. Buradan hareketle şunu söylemeliyim ki Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücüler belki de ilk defa bu kadar açık bir algıya yönelik çalışma yapıyor. Milliyetçileri ve Ülkücüleri, milletimiz belki de ilk defa bu kadar sarih şekilde anlayabiliyorlar. 15 Temmuz hain darbe gecesinin şerri, bu noktada bir hayır getirdi diye düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücülerin duruşunun ülkemiz ve milletimiz için ne kadar önemli olduğunun, milletimizce görülmesini sağladığını düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücülerin, devleti ve milleti söz konusu olduğunda hakikaten art niyetsiz şekilde iş yapabileceğini milletimiz gördü. Şimdiye kadar hep Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yaptıkları doğru anlaşılamıyordu; hep eleştiri odağı yapılıyordu. Milliyetçi Hareket Partisi, ülkenin önünü açmak için en zor durumlarda parti ayırmaksızın ne gerekiyorsa yaptı. Ve bu fedakârlıkların ne kadar art niyetsiz ve karşılıksız olduğunu anladı bence milletimiz 15 Temmuz’dan sonra. ‘Ya bu ülkücüleri yanlış değerlendirdik bakın hep devleti ve milleti için kendilerini geri plana itmişler, yine itiyorlar’ diyebiliyorlar. Bu manada ben şanslı bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum.

BU ZORLUĞU DA AŞACAĞIZ

  • Ekonomide yaşanan kriz, sahaya nasıl yansıyor? Mevcut durumla ilgili sizin yorumunuz nedir?

Dünya, global manada bir krizin eşiğinde; sadece ülkemiz değil. Türkiye, aslında her ne kadar yapılan yanlış olmuş veya oluyorsa da altyapı yatırımlarının yüzde 90’ından fazlasını bitirmiş ve artık refah seviyesine kavuşmak için gün sayan bir ülkedir. Ülkemizin önünde, sadece dünya genelinde süper güç denilen gelişmiş devletlerin de boğuştuğu bir enflasyon sorunu söz konusudur. Elbette gelişmekte olan bir ülkeyiz, para birimimiz gelişmiş ülkeler kadar kuvvetli değil. Dolayısıyla kur baskısı biraz daha fazla hissediliyor. Ama bunu çok net ifade etmek de mümkün değil çünkü insanların canı yanıyor, bunu görüyor ve anlıyoruz. Aynı zaman da biz de yaşıyoruz. Benim de bir işletmem var. Ben de elektrik faturası ödüyorum. Fakat biz, bunu da aşacağız. Çünkü biz, büyük problemlerinin hemen hemen tamamını çözmüş, 50 yıldır terör belasıyla mücadele eden bir ülkeyiz ki artık terörü de en son noktasına getirmiş durumdayız. Geçmişten günümüze Milliyetçi Hareket Partisi’nin söylemleri doğrultusunda artık bu iş bitme noktasına gelmiştir. Şafağa en yakın anın karanlığındayız ve çok yakın zamanda inşallah Cumhur İttifakı’nın bu iradesi ve istikrarıyla birlikte şafak sökecektir, buna inanıyorum.

SEÇİME EN HAZIR PARTİ: MHP

  • Yine basına yansıyan ‘Pazar günü seçim olsa en hazır parti bir olacağız, olmalıyız’ iddianız vardı. Bu iddianızı koruyor musunuz?

Bu iddiamızı sürdürüyoruz. Geçen yıl bahardan bu yana ilçelerimizi 2 tur ziyaret ettik. Bunun bir turunu Genel Sekreterimiz İsmet Büyükataman ve Milletvekilimiz M. Hidayet Vahapoğlu ile birlikte gerçekleştirdik. Şuanda üçüncü tur ziyaretleri yapıyoruz. Mesela geçen akşam Nilüfer ilçe teşkilatının toplantısındaydık. Hem saha hem de teşkilat çalışmaları noktasında bence, Bursa özelinde seçime en hazır parti Milliyetçi Hareket Partisi’dir.

İTTİFAK UYUMLU ÇALIŞIYOR

  • Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’nin Bursa teşkilatı ile iş birliği ve iletişim süreciniz nasıl ilerliyor? Herhangi bir problem yaşadınız mı? Yaşıyor musunuz?

Gayet samimi ve profesyonel bir iletişim süreci yaşıyoruz. Dünya görüşleri farklı ama asgari müşterekleri çok olan iki ayrı siyasi kurumuz ve en uyumlu şekilde çalışabilmek için bir yöntem geliştirdik. İl başkanı olduğumda İttifak kuruldu. AK Partili olarak da iki farklı il başkanıyla çalışma imkânımız oldu. Hem Ayhan (Salman) Bey ile hem de Davut (Gürkan) Bey ile çok uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Aynı şekilde ilçelerde belediyelerde de süreç iyi işliyor. Elbette problemler olur ama bu işe engel olacak bir problem şuna kadar hiç yaşanmadı. Hem AK Parti İl başkanımız, hem büyükşehir belediye başkanımız hem de ilçe belediye başkanlarımız ile diyaloğumuz sürüyor. Mesela il başkan yardımcıları arasında da bir diyalog var. Yani düzenli ve programlı bir diyalogdur bu. Ben her platformda diyorum ki Ülkücüler, Cumhur İttifakı’nın değerini bilmek zorundadır. AK Partililer de bilmek zorunda ama onlar kendileri söylesinler. Ben, Ülkücülere bunu söylemekle mükellefim. Cumhur İttifakı, yüzde 50’nin üzerinde milli iradeyi ortaya koyabilmenin tek yolu ve son fırsatıdır. Bundan dolayı ittifakın değerini bilmek zorundayız. Ben, bu sorumluluk bilinciyle yaklaşıyorum. Sağ olsunlar hem Ayhan Bey Hem de Davut Bey insan olarak iyi insanlar, siyasetçi olarak da güzel siyasetçiler.

YENİŞEHİR’DE PROJELERİN

YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI

  • Bursa’da MHP sorumluluğunda olan tek belediye Yenişehir. Orada da Belediye Başkanı Davut Aydın, dikkat çeken çalışmalar yapıyor. MHP’nin belediyecilikte neler yapabileceğinin bir örneği oldu. Siz Başkan Aydın’ın performansını nasıl yorumluyorsunuz?

Yenişehir, Cumhur İttifakı’nda tam anlamıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nin sorumluluğu altında olan tek ilçedir. Tabi gönül isterdi ki daha fazla ilçemiz olsun ve kendimizi daha iyi gösterelim ama Yenişehir’in sorumluluğunu aldığımız günden beri hem ilçe başkanına hem belediye başkanına hem de yönetici arkadaşlara şunu söyledim: ‘Biz, Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Teşkilatları olarak MHP’liler, Ülkücülerin bir belediyeyi aldığında neler yapabileceğini insanlar dışarıdan baktığında kendi yaşadıkları ilçelerle ilgili de hayal edebilmelerini sağlayacağız. Bu bizim için büyük bir fırsattır. Bunu iyi değerlendireceğiz.’ Çok çalışkan, dürüst ve samimi bir başkanımız var. 25-30 yıllık bir belediye tecrübesi var. Geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Sekreterimiz İsmet Büyükataman’ın büyük katkısı ile Sayın Cumhurbaşkanımız, orada şeker fabrikalarına ait ve belki de ilçenin en değerli yerini hibe etti. Yenişehir’de seçim öncesi bizim vaat ettiğimiz projelerin yüzde 80’i tamamen bitti. Daha 2 yıl var ve kalanlardan da dokunulmamış proje yok. Muhtemelen onlar da 2023 yılında bitecek.

İKİ YILDAN UZUN

SÜREDİR SAHADAYIZ

  • Şeker fabrikalarının belediyeye devri önemli bir konuydu ama sanki basında yeterince yer bulamadı. Bu noktada basının, MHP’ye ilgisini ve yaklaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Üç merkez ilçede muhtarlarla belki 5’inci tur ziyareti yapıyoruz. Özel formlar hazırladık. Ve 2 yıldan uzun süredir birebir muhtarlarla görüşülüyor ve bu formlar dolduruluyor. Bugün hangi ilçeye gidersek hangi mahallenin ne problemi var biliyoruz. Çok etkili bir çalışma içindeyiz. Bazen hâlâ basında sanki sahaya yeni inmişiz gibi yorumlar yapılıyor. Oysa sadece sosyal medyaya bakılsa 2 yıldan uzun süredir sahada olduğumuz görülecek.

  • Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ne zaman Bursa’da göreceğiz?

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Bursa’ya gelmesini çok istiyoruz, hazırlıklarımız var fakat salgın nedeniyle çok dikkat ediyoruz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 34 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 32 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14