banner52

banner78

banner74

banner57

banner71

‘Değişimin Ateşini Bursa’da Yakacağız’

BSMMMO başkanlığı için Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’nun adayı olan Fatih Arslan, meslek yasasının günün ihtiyaçlarına cevap vermediğini savunurken TÜRMOB’a yönelik eleştirilerde bulunarak “Biz, değişimin ateşini Bursa’da yakacağız” değerlendirmesinde bulundu.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI 24.05.2022, 05:00 12.06.2022, 15:45
‘Değişimin Ateşini Bursa’da Yakacağız’

Haber: N. Nuri Yavuz

  • Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu hakkında bilgi verir misiniz?

Meslek kanunumuzun 1989 yılında yasalaşması sonrası, 1990 yılında grubumuz kuruldu. O günden bugüne grubumuz, odanın bütün seçimlerine girdi. Oda seçimlerimiz her zaman kafa kafaya bir sonuçla neticeleniyor. Geçmişte bir seçimimizde oylar eşit çıkmış ve başkan kurayla belirlenmişti. Bir seçimde de 1 oy farkla kaybetmiştik. Bazı dönemlerde biz bazı dönemlerde de diğer grup odayı yönetti. Grubumuz, meslektaşlarımız arasında dayanışmayı, birliği ve eğitimi ön plana çıkaran milli ve manevi değerleri gözeten bir yapıdadır.

  • Grupta sizin adaylınız nasıl belirlendi?

Grubumuzda ilk olarak bir önseçimle başkan adayı belirleniyor. Bir önceki seçim sürecinde 4 aday vardı. Bu dönem tek adaylı bir önseçim oldu. İki dönemdir odada yönetim kurulu üyeliği yapıyorum. 2019’da da grubumuzun derneğinin başkanlığına seçildim. Ve 3 yıldır bu seçime hazırlanıyorum. Ama demokratik hakkı gözetmek ve aday olduğumda biri çıkmaz düşüncesiyle uzun süre adaylık açıklaması için bekledim ama kimse aday olmadı. Sonrasında grubumuzun divan heyeti başvurumuzu değerlendirdi ve bizi adaylığa layık gördü. Başkan adayı belirlendikten sonra yönetim, denetim ve disiplin kurulları adayları için ayrı bir önseçim yapıldı. Aday liste ve sıralama bu demokratik yarış neticesinde belirlendi.

  • Grubunuz en son hangi tarihte odayı yönetmişti?

Biz, 2006-2008 döneminde odayı yönettik. Sonra yönetim süresi, 2’den 3’er yıllığa çıktı.

  • Siz de hâlihazırda nisbi temsille oda yönetiminde yer alıyorsunuz. Bu çalışma döneminde gözlemlediğiniz ve tespit ettiğiniz sorunlar nelerdir?

Mesleğimizin çok fazla sorunu var. Sorunlarımızın çözümüyle ilgili diğer grup yönetimlerinin yaptığı en temel hata, meslektaşı ilgilendiren konulardan uzak kalmalarıdır. Bu da üst birliğimiz TÜRMOB’dan kaynaklanıyor. Çünkü odaların yönetim politikaları oradan belirleniyor. TÜRMOB’da yönetim çağdaş grupta ve bu erki elinde tutabilmek için çok fazla derecede politize oluyor. Bu sebeple de odamız,  meslektaşın sorunlarından ziyade diğer konularda ön plana çıkıyor. Meslektaşın sorunları gündeme gelmiyor.

Örneğin sabahtan akşama yeni kanun, yönetmelik ve tebliğ yayınlanıyor. Ve bunların takibi, anlanması ve yorumlanması zor. Aslında bunun TÜRMOB tarafından bakanlık nezdinde çözülmesi gerekiyor. Biz, bunun için interaktif oda projesini hayata geçireceğiz. Odamızın şuan sadece hukuk danışmanı var. Bir vergi ve sosyal güvenlik danışmanı yok. Daha önceki dönemlerde vardı. Göreve geldiğimiz anda ilk yapacağımız iş bu alanlarda danışmanlarımızı işe almak olacak. Bu danışmalarımız, mobil oda uygulamamız üzerinden üyelerimizin sorunlarına cevap verecek.

Yine meslektaşlarımızın eğitim sorunu var. Odamızın 5 bin 400 üyesi bulunuyor. Bunların 2 bin 800’ü firmalarda çalışıyor. Kalanının ise serbest büroları var. Bunların da 2 bin civarı Merkez ilçelerde yer alıyor. Hem ilçelerdeki hem de firmalardaki bağımlı çalışan meslektaşlarımızın odamızın eğitimlerine erişme şansı mümkün olmuyor. Hem mesai hem de ekonomik şartlar buna imkân tanımıyor. Bununla ilgili bir çözüm üretilmedi. Biz, yerinde ve yerelde eğitim projesini hayata geçireceğiz. Örneğin OSB’lerde eğitimler düzenleyeceğiz.

Her seçim döneminde bir çalıştay yapıyoruz. Bu dönemde de yine bir çalıştay yaptık ve ‘söz veriyoruz’ diyerek 16 proje belirledik. En temel sorunumuz haksız rekabet. Oda üyeleri arasında haksız rekabetin önlenmesi gerekiyor.

  • Mesela bu haksız rekabet sorunun çözümü için planınız nedir?

Çözümü çok basittir. Örneğin bir meslektaşımız 500 defter tutuyor, bir başkası 10 defter tutabiliyor. Burada bir adaletsizlik var.

  • Bu, birazda serbest piyasa koşullarına göre belirlenmiyor mu? Yani müşteri kime isterse defterini ona verir.

Bizim çözümümüz zaman esaslı ücret uygulamasıdır. Bununla ilgili TÜRMOB’un da bir çalışması var ama hayata geçirmedi. Ücretlerde bir denge sağlanması gerekiyor. Bir ücret standardı getirildiği zaman defter tutma işinin bedeli herkeste aynı olursa haksız rekabet önlenir. Evet, bir taban ücreti var ama bu yeteri kadar denetlenmiyor.

  • Siz, mevcut yönetimde yer alan bir üye olarak bu sorunun çözülmesi için önerinizi dile getirdiniz mi?

Yönetimde gündem, yönetim erki tarafından belirleniyor. O gündeme biz hayır desek de çoğunluk farkıyla erkin dediği oluyor. Bizim, yönetime bir fikir sunma şansımız olmuyor. Dile getirdiğimizde de yapmıyorlar. Çünkü bu proje, grubumuza ait ve yapılırsa grubumuzun bir projesi hayata geçmiş olacak. Bu işlerine gelmez.

Ayrıca yönetim, denetim ve disiplin kurulları haricinde odada yardımcı kurullar var. Bunların en büyükleri; eğitim kurulu TESMER, Haksız Rekabet Kurulu ve Etik Kurul. Her bir kurulun 7 üyesi var. Toplam 21 kurul üyesinin hiçbiri bizim grubumuzdan değil. Projeler bu kurullar tarafından oluşturuluyor. Bu nedenle fikri ve öneride bulunmamız mümkün olmuyor.

  • Mesleğinizin bir imaj sorunu olduğunu düşünüyor musunuz?

Bir imaj sorunu olduğu kesin. Bunun temel kaynağı da mesleğimize giriş sahasının çok geniş olmasıdır. İktisadi ve idari bilimler fakültelerinin herhangi bir bölümünden mezun olan mesleğimize girebiliyor. Buna açık öğretim de dâhildir. Oysa mesleğimizle ilgili bir lisans bölümünün olması ve oradan mezun olanların meslek alanına girebiliyor olması gerekir.

Öte yandan mesleğimiz 1989 yılında kanunlaştı ve aradan 33 yıllık bir süreç geçti. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Bu süre zarfında hem ticaretin şekli hem mesleğin işleyişi hem de mevzuat çok fazla değişti. Dolayısıyla bizim meslek yasamız, ticaret ve meslek hayatının gerisinde kaldı. Meslek yasamız, ihtiyacı tam anlamıyla karşılayamıyor. Çalışma koşulları açısından bir standardımız yok. Aslında kanunun bununla ilgili bir düzenleme getiriyor olması lazım. Kanunun tekrar yazılması gerekiyor. Bu da TÜRMOB eliyle olabilir. Ama onların da böyle bir derdi yok. Bir çatışma ortamı doğuruyor ve bundan besleniyorlar.

  • Açıklamalarınızda Bursa’dan çok TÜRMOB’a yönelik eleştirileriniz dikkat çekiyor. Orada bir yönetim değişikliğini sağlayacak şartlar diğer kentlerde oluşuyor mu?

Biz, Bursa olarak Türkiye Meslekte Birlik Platformu’nun kurucu başkanıyız. Biz, bu değişim ateşini Bursa’dan yakacağız. TÜRMOB’u değiştirmek istiyorsak illerdeki delege sistemini değiştirmemiz gerekiyor. TÜRMOB’un 120 bin üyesi var. Bunun 115 bini serbest muhasebeci ve mali müşavir, 5 bini ise yeminli mali müşavir. TÜRMOB yönetim kurulu üyesi 9 kişiden oluşuyor. Kanun çıkarılırken şöyle denilmiş; ‘9 üyenin 5’i yeminli mali müşavir olmak zorundadır.’ Yani 5 bin kişiye 5 temsilci, 115 bin kişiye 4 temsilci veriliyor. Bu da yetmiyor bir başka madde de ‘TÜRMOB başkanının yeminli mali müşavir olması zorunluluğunu’ şart koşuyor.

  • Bağımlı çalışanlar için ne yapacaksınız?

Bağımlı çalışanlarımızın ücret sorunu var. Büro sahibi meslektaşlarımız için taban ücret uygulamamız var ama bağımlı çalışan meslektaşlarımız için bir taban ücret uygulaması yok. Maalesef meslektaşlarımız çok düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalıyor. Yine sigorta primlerinin düşük ücretten gösterilmesi söz konusudur. Burada meslektaşlarımız hem kıdem tazminatı hem de prim kaybına uğruyor. Devletin de bir prim kaybı oluyor. Biz, bağımlı çalışanlar için bir taban ücret uygulamasını hayata geçirmek istiyoruz.

  • Bursa’da meslek alanına her yıl ne sayıda yeni isim katılıyor? Ve bu yeni meslektaşlar için bir planınız var mı?

Bursa’da ortalama her yıl 150 civarında yeni meslektaş, havuza dâhil oluyor. Mesleğe yeni giren meslektaşlarımızın da sorunları var. Bir büro açmanın maliyetleri çok yüksek… KOSGEB’in hibe desteği programı var. Mesleğimizin bu hibe kapsamına alınması için girişimlerde bulunacağız. Ayrıca staj sınavını kazananlar da staj yapacak yer bulmakta zorlanıyor. Bunun için de İŞKUR’un ‘işbaşı eğitim programı’ndan faydalanmak için çalışmalarımız olacak.

  • Nedir şuan stajyer sayısı?

Türkiye’de toplam 26 bin stajyer var. Bursa’da ise 700 civarındadır.

  • Bağlamı biraz değiştirelim isterseniz. Sizce 5 bin 400 serbest muhasebeci ve mali müşavir, Bursa için yeterli bir sayı mıdır?

Yeterli değil. Çünkü her yeni gelen mali müşavir bir şekilde iş buluyor. Yeterli olsa bulamaz. Bence 5 bin değil Bursa’da 10 bin meslektaşa dahi yetecek iş var. Çünkü Bursa çok büyük bir sanayi şehri… Bunun yanında meslektaşlarımızın da uzmanlaşmaya yönelmesi gerekiyor. İnşaat, tekstil, makine, hizmet veya farklı alanlarda ihtisaslaşma sağlanmalı. Bunun için de eğitimin organize edilmesi gerekiyor. Öte yandan meslektaşlarımızın kaybetmiş olduğu haklar var. Örneğin arabuluculuk hakkı, aslında başlangıçta mali müşavirler de işin içindeydi ama son dakikada değişti. Şuan arabuluculuk ve uzlaştırmacılık müesseseleri var. Uzlaştırmacılık bize verildi. Fakat uzlaştırmada her türlü dosya var. Arabuluculuk ise işçi işveren uyuşmazlığı ile ticari davalar. Aslında bizim sabahtan akşama yaptığımız iş budur. Biz bu işi, fiilen yapıyoruz. Biz, bu dönem arabuluculuk hakkının bize teslimi için mücadele edeceğiz.

  • Bir de kadın üyeler konusu var. Bu konuda adımınız ne olacak?

Odamızın 5 bin 400 üyesinden yaklaşık 2 bini kadın meslektaşlarımızdan oluşuyor. Her geçen gün kadın meslektaş sayımız artıyor. Odaya kayıt yaptıran 100 meslektaştan 60’ı kadın, 40’ı erkek oluyor. Bu dönem bizim listemizde kurullara 4 kadın adayımız var. Yönetim kurulunda üçüncü, disiplin kurulunda birinci, denetleme kurulunda da ikinci ve üçüncü sıra adaylarımız kadın. Seçildiğimizde de odada kadın çalışma komisyonu kuracağız. Şuan böyle bir komisyon yok. Kadın meslektaşlarımızın özellikle kreş konusunda çok sorunları var.

  • Seçilirseniz ikinci dönemde de bir aday olma düşünceniz var mı?

Zaten 3’er yıllık olmak üzere iki dönem kuralı var. İkinci dönem adaylığı o günkü şartlara bağlı olacak. Gün neler getirir bilemiyorum. Ama normal şartlarda her şey yolunda olursa tabi ki aday olmak isterim.

  • Herhangi bir siyasi hedefiniz var mı?

En çok eleştirdiğim konuların başında bu gelir. Sivil toplum kuruluşlarını siyasetin içine çekmek çok yanlıştır. Herkesin bir dünya görüşü var ve ülkede çok sayıda siyasi parti var. Siyaset yapmak isteyen o partilere gidip üye olabilir. Ki siyasette mesleğimizin temsili açısından meslektaşlarımızın siyasette olmasını da isterim. Hangi partiden olursa olsun tüm meslektaşlarımı da siyaset yapmaya davet ediyorum. Ama benim bu başkanlıkla öyle bir hedefim veya niyetim yok.

  • Herhangi bir siyasi partiye üyeliğiniz var mı?

Hiçbir siyasi partiye üyeliğim yok.

  • Dünya görüşünüz nedir?

Milliyetçi ve muhafazakârım.

Yönetim Kurulu Adayları:

Bünyamin Çolak, Melek Dönmez, Aziz Ok, Osman Yıldırım, Cemil Gicvan, Adnan Türkyılmaz, Yasin Sözer, Cem Ağ.

Denetleme Kurulu Adayları:

Soner Duman, Birnur Gürkirpik, Nurcan Işıldak.

Disiplin Kurulu Adayları:

Nihal Altunkaya, Ali Matışlı, Hamza Türk, İbrahim Kaya, Muhammed Aktürk.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13