bursagorus.com.tr
2022-05-24 05:00:00

Kontrast

Uğur Ozan Özen

24 Mayıs 2022, 05:00

12 Mayıs akşamı Nükte Tiyatro’nun ikinci oyunu Kontrast Bursa Devlet Tiyatrosu’nda prömiyer yaptı. Sartre’ın metnini Özlem Özkoşar oyunlaştırıp, Yaşar Can Bağırtırlar ile birlikte yönetmiş. Tiyatronun ilk oyunu Kraliçe Shakespeare’deki gibi Özlem Özkoşar tek başına oynamayı tercih etmiş.

Oyunda bir erkek oyuncu daha olsaydı seyirci yadırgamazdı. Hikâye Bursa’ya (yani bugüne) uyarlanmış olsa daha sert bir oyun haline gelirdi ki, oyunun eksik kısmı burası.

Oyunun konusu beyaz fahişenin siyah ve beyaz iki erkekle olan ilişkisi (buna mücadelesi diyebiliriz) anlatılıyor.

Kadın geçmişte yaşadıklarını, pişmanlığı, keşkeleri, doğruları, yanlışları her şeyi seyirciye anlatıyor. Bir nevi dertleşiyor. Fotoğraflar ile acısı kalıcı hale geliyor.

Özlem Özkoşar ilk oyunu Kraliçe Shakespeare’in bir adım önüne geçmiş. Tiyatronun ilk oyunu Kontrast olmalıydı. Kostümü Aslıhan Pekün tasarlamış. Başarılıydı. Işık tasarımını yapan Serdar Ateş de aynı. Ancak dekor için aynı şeyi söyleyemem. Bir fahişenin evi nasıl olur. Bunun için fahişelerin anıları okunmalıydı. Dekor dağınık olabilirdi (kadının aklı karışık).

Özlem Özkoşar başarılı olmak için çabalıyor. Özel tiyatroda her şey bir kat daha zordur. Zaman geçtikçe daha iyi olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.