bursagorus.com.tr
2023-01-10 14:05:25

SURİYELİLEŞTİREMEDİKLERİMİZDEN MİSİNİZ?

Erkan Kalafat

10 Ocak 2023, 14:05

Sizlere güncel iki örnek vereceğim bugün. Lafın tamamı deliye söylenir babında. İlk örnek bizden ama avrupada yaşanıyor;

Belçika'da düğün konvoyu ile trafiği aksatan 18 Türk'e 5 yıl boyunca trafikten men ve 2000 Euro para cezası verilmiş, 6 araca da el konulmuş.

Davaya bakan hakimin sözleri ise tam bir insanlık dersi:

"Sadece trafik sıkışıklığına neden olmakla kalmıyorsunuz, aynı zamanda diğer sürücülerin sinirlenmesine yol açıyorsunuz. Davranışınız agresifliğe ve sonucunda ırkçılığın artmasına neden oluyor. Zaten yeterince ırkçı var, buna karşı durmanız gerekiyor..

Eğer bir parti yapmak istiyorsanız kafanıza kova bile geçirebilirsiniz ancak yolları, amaçları için kullanılmaya bırakacaksınız.

Yaptığınızın diktatöryel bir tarafı var. Yollar hepimize ait ve kimse kendi malı gibi kullanamaz.

Yolu tıkarken o esnada hastaneye yetişmeye çalışan birinin vaktini çalmış olabileceğinizi düşündünüz mü?

E17 Avrupa'daki en kalabalık otobanlardan biri. Sizin dans edebileceğiniz bir yer değil"

Gelelim ikinci örneğimize, bu da bizden;

Geçenlerde Beşevler Caddesindeki evimin yan tarafındaki yurdun, ana yola cepheli bahçesinde biz evde yokken cağ kebap teşkilatı kurup ortalığı toz duman ve is içinde bırakarak karınlarını doyurmuşlar, zannederim yurt ile ilgili birileri. Evde olmadığımız için balkondaki çamaşırları yeniden yıkamak zorunda kaldık ve evin içine giren is ve koku, bir hafta geçmedi. Dün akşam evdeydik, zannederim aynı ekip yine teşkilatı kuruyor, ana cadde olması sebebiyle Büyükşehirin ilgileneceğini düşünerek Bursa Büyükşehir Zabıtayı aradım.

Beyefendi ana caddeyle biz ilgileniyoruz, ama bu tür konular ilçenin alanına giriyor

isterseniz bağlayayım onlara diyerek kendilerini pas geçmemi sağladılar.

Bağlanan Nilüferdeki zabıta memuru, yeri olayı vs öğrendi ve hemen arkadaşları yönlendireceğim dedi. Aradan 1saatten fazla vakit geçip de kimse gelmeyip, ateş bir yandan harlanmaya başlayınca, bende de ateş harlanmaya başladı. Hanıma, ben ararsam yanlış şeyler söyleyebilirim sen bir arar mısın dedim. Bu kez de eşim birkaç telefonun birbirine aktarması, bir emlakçı çıkması vs sonunda, internetteki Nilüfer Belediye Zabıta Müdürlüğüne ulaşmaya çalıştı. Yeni konuştuğu memura;

-Acaba yanlış mı düşünüyoruz. Herkesin istediği yerde barbekü kurup toplu ziyafet vermesi serbest mi? diye sorunca,

- Olur mu efendim öyle şey, başkalarını rahatsız etmek yasak, kabilinden cevaplar aldı.

Ancak saat gecenin 23:00’ ına kadar ne gelen bir zabıta oldu, ne de kalabalığın mangalı barbeküsü bitti. İs duman gürültü devam etti.

Sistematik olarak herkes görevinin başında, kurum ve kurullar çalışıyor, kadrolar tamam. Peki içi ne zaman doldurulacak acaba bu sistemin.

Anlaşılan kurumlar hazır ama biz henüz Suriyelileştirilemedik…

Erkan KALAFAT

28/12/2022

Bursa Görüş Gazetesi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.